Onderzoekers & bureaus


Virtual Reality is hot in de onderzoekswereld. Op veel universiteiten worden toepassingen onderzocht en veel onderzoeksbureaus experimenteren met VR om onderzoeken te stroomlijnen en hun klanten nieuwe mogelijkheden te kunnen bieden.

OSQAR is, met de lancering in 2016, wereldwijd het eerste commerciële platform waarop vandaag al op grote schaal, effectief VR onderzoek uitgevoerd kan worden. Onderzoeken kunnen snel, betaalbaar en betrouwbaar opgezet worden en zijn eindeloos schaalbaar en herhaalbaar. Daarnaast wordt het platform continu verbeterd en uitgebreid door een multidisciplinair team van onderzoekers, psychologen, developers en VR experts.

Ook de investering die samengaat met een OSQAR onderzoek maakt het platform aantrekkelijk. Waar real-life A/B-test onderzoeken al gauw tussen de 10.000,- en 25.000,- kosten, is een OSQAR onderzoek met twee condities al mogelijk vanaf 8.000,-.

Zelf VR onderzoek doen

Wil je als onderzoeksbureau of universiteit zelf onderzoek doen in Virtual Reality? Dan zijn er twee mogelijkheden om gebruik te maken van OSQAR:

Technische uitbesteding

Het is mogelijk eigen onderzoeken uit te voeren op het OSQAR platform. Eigen VR beelden kunnen aangeleverd, of door Consumatics gemaakt worden. Hetzelfde geldt voor de gewenste vragenlijst en doelgroepselectie. De resultaten kunnen door Consumatics geanalyseerd worden, of als ruwe data aangeleverd worden, in een format dat eenvoudig in statistische analyse software geïmporteerd kan worden. Je houdt zelf de controle over het onderzoek en klantcontact, Consumatics verzorgt op de achtergrond de dataverzameling.

White labelling (SaaS)

Wil je herhaaldelijk zelf onderzoek doen in Virtual Reality? Dan is white labelling of SaaS (Software as a Service) van het OSQAR platform de beste optie. Je krijgt een eigen content management systeem om zelf onderzoeken in aan te maken en een eigen panel in te beheren. Er worden eigen apps (iOS & Android) uitgerold in jouw eigen huisstijl en je ontvangt een gedegen training om het maximale uit het platform te halen. Vervolgens kun je, volledig onder eigen vlag, met VR onderzoek aan de slag.

De investering die hiermee gemoeid gaat is aanzienlijk kleiner dan de ontwikkelkosten van een geheel nieuw VR platform. Door een flexibele prijsopbouw met een beperkte investering vooraf en vaste fee per onderzoek, is het uitermate aantrekkelijk voor professionele onderzoekers om gebruik te maken van het OSQAR VR onderzoeksplatform.

Samen sterk

Wij geloven dat VR een grote rol speelt in de toekomst van (wetenschappelijk) onderzoek. Daarvoor moet wel flink door ontwikkeld en geïnnoveerd worden en dat doen wij het liefste samen. Door samenwerking met andere onderzoeksinstanties bundelen we kennis en middelen. Zo blijft OSQAR hét VR onderzoeksplatform en maken we een razendsnelle ontwikkeling mogelijk van nieuwe features en toepassingen. Kies daarom als onderzoeker voor OSQAR, zodat je voorop blijft lopen in deze snel veranderende tak van sport.

Ontdekken hoe jij zelf onderzoek kunt doen met OSQAR? Neem dan contact op met Consumatics: info@consumatics.nl of +31 (0) 20 2619106.

Liever een onderzoek volledig uitbesteden? Kijk dan bij OSQAR voor formules & merken