Terug naar overzicht

VR-onderzoek in de zorg | Arla


De vraag

Ondervoeding is een belangrijk probleem dat speelt onder ouderen. Maar door genoeg eiwitten toe te reiken, sterken zij beter aan. Arla heeft hiervoor een lekkere, eiwitrijke lunch ontwikkeld, die van bijdrage kan zijn voor de maaltijden in zorginstellingen.

Maar wat doet een mooi gepresenteerde Arla-lunch met de gemoedstoestand van de patiënten en de algehele tevredenheid over het ziekenhuis?

 

De methode

Om dit te onderzoeken is er gebruik gemaakt van onze eigen ontwikkelde onderzoeksmethode OSQAR. Hiermee konden we door middel van Virtual Reality onderzoek doen. We lieten ouderen de verschillende lunches ervaren en hebben gevraagd wat zij van de verschillende lunches vonden. Met een Virtual Reality bril was het mogelijk om in 360 graden rond te kijken in een kamer van de zorginstelling, terwijl de lunch werd opgediend. De vragen waren vooral gericht op de presentatie van de lunch, het uitkijken naar een maaltijd in het algemeen, belangrijke momenten op een dag, betalingsbereidheid en hoe het ziekenhuis in zijn totaliteit wordt beoordeeld. 

 

De resultaten

Samen met Arla hebben we de handen ineengeslagen om te zorgen voor een gezonde, lekkere, mooi gepresenteerde lunch die ondervoeding onder ouderen tegengaat. 

In de onderstaande Infographic zijn de belangrijkste onderzoeksresultaten te zien! Hieruit bleek dat een aangeklede lunch erg veel voor de ouderen kan betekenen!

Meer weten?

Wenda kan je hier alles over vertellen
Wenda Kielstra

Mede eigenaar